MIndwork

Kurser og supervision

Mindful Compassion for professionelle

“Pas nu godt på dig selv!” Men hvordan gør man egentligt det?

Alle, der arbejder med mennesker på det socialfaglige område, ved, hvordan man ind i mellem kan føle sig utilstrækkelig og overbebyrdet. Hvordan man på trods af alle sine gode intentioner og sit ønske om at hjælpe ikke kan give borgerne det, de inderligt ønsker og måske har brug for.

I det socialfaglige arbejde med mennesker, der oplever lidelse og/eller sociale udfordringer, skal vi ikke blot kunne rumme deres smerte, skam og selvkritik. Vi skal også kunne håndtere at være genstand for vores egen selvkritik og egne krav til udføringen af arbejdet.
Hvordan navigerer man i denne svære balancegang, hvor vi både skal rumme egne og andres reaktioner, og samtidig have den robusthed, der er nødvendig for at kunne hjælpe med udvikling og forandring?

Ny forskning viser, at en vigtig komponent er “compassion” – evnen til at udvise omsorg og medfølelse. Ikke bare overfor andre men også overfor sig selv.

Mindful Compassion
 udviklingsgrupper
I Mindworks udviklingsgrupper for professionelle vil du gennem praktisk undervisning og øvelser lære at navigere i en hverdag, hvor rammerne ikke altid er optimale – men heller ikke umiddelbart står til at forandre.

Du vil får viden om de forskellige psykologiske og fysiologiske processer, der kan være med til at skabe den manglende tålmodighed, omsorg, ro og forståelse, som vi helt naturligt ville give andre – men særligt i pressede situationer glemmer at give os selv. Mindful Compassion forløbet indeholder ligeledes visualiseringsøvelser, opmærksomhedstræning og åndedrætsteknikker, der understøtter udviklingen af medfølende kvaliteter.
 Efter endt udviklingsforløb vil du stå med en ”førstehjælpskasse” til eget brug, når hverdagen bliver udfordrende.

Det kan siges på mange komplicerede måder, men i bund og grund handler forløbet om at skabe mere balance i dit arbejdsliv, være mindre hård ved dig selv – og være den bedst mulige hjælper både for dig selv og andre, når du har allermest brug for det.

Compassion Focused Therapy
Udviklingsforløbet bygger på Compassion Fokuseret Terapi (CFT) som er en moderne psykologisk tilgang udviklet af professor Paul Gilbert.
Tilgangen har solide videnskabelige rødder i både evolutionsteori, neurovidenskab, social- og udviklingspsykologi, kognitiv adfærdsterapi og Mindfulness. CFT ́s fokus på udviklingen af medfølelse og egenomsorg har vist sig effektiv i psykologisk behandling på tværs af både psykologiske udfordringer og forskellige terapiformer.

Kun for professionelle
I Mindworks Mindful Compassion
 udviklingsgrupper for professionelle mødes sagsbehandlere, samt andre professionelle fra det socialfaglige område. På møderne gives der ud over undervisningen tid og plads til erfaringsudveksling, networking og kollegial sparring på tværs af arbejdsområder og erfaringer.

01
Praktiske informationer

Mødegange: 10 gange á 2 timer

Tider: mandage kl. 15.30 – 17.30

Pris: 4.950 kr. for hele forløbet / 247,5 kr. per time.

Grupperne afholdes i vores lokaler på Vesterbrogade 31 i København.

Nye hold oprettes løbende.

02
Tilmelding

Jeg ønsker at tilmelde mig en CFT gruppe for professionelle indenfor det socialfaglige område.

[contact-form-7 404 "Not Found"]