Podcasts

04/04/22

Episode 4 – Lokketanker

Sofie Rosholm og Kathrine Møller Andersen fra Ludomaniklinikken Mindwork taler om hvilke tanker, der kan lokke en spiller til at spille for meget, og giver gode tips og tricks til hvad man kan stille op for at undgå det.

Hør podcast

Mere om dette afsnit

I denne episode snakker vi om de lokketanker, som risikosituationerne kan sætte i gang. Tankerne kan lokke en til at spille ved at man overfokuserer på fordelene ved spil (men ikke de senere konsekvenser, det har):

 • Et åndehul fra stress, problemer, ubehagelige følelser
 • Spænding i hverdagen
 • Underholdning
 • Anerkendelse
 • Økonomisk quickfix – komme ud af økonomiske problemer

Spil bliver altså en midlertidig løsning på et problem. Men det skaber flere problemer og kan bevirke at:

 • Lokketankerne bliver til automatiske tanker på spil
 • Man oplever at blive biased: husker kun de gode udfald ved spil (sjov, spænding og gevinst)

Hertil snakker vi om, hvad man kan gøre for at ændre de automatiske lokketanker og genoverveje sine tanker og handlinger.

 

Seneste episoder:

 • Episode 10 - Unge, gaming og gambling

  I dette afsnit af Ludomaniklinikken taler vores psykolog Sofie Rosholm med seniorforsker og Ph.d. Lars Fynbo fra Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd (VIVE). Lars fortæller om hvad han og hans kolleger fandt frem til i deres forskningsprojekt, der handler om hvordan penge og gambling i højere og højere grad optager plads i de spil og online universer, som de danske unge bruger meget af deres tid på. Sofie og Lars kommer også ind på hvad man som forældre til en ung, der færdes på nettet, særligt skal være opmærksom på ift. at hjælpe den unge med at administrere gamblingens indtog. Du kan læse undersøgelsen, som Lars og hans kolleger har lavet samt se videoer der forklarer begreber som bl.a. skinbetting, lootboxes mm. her: https://www.vive.dk/da/udgivelser/gaming-og-gambling-blandt-boern-og-unge-i-danmark-16783/

 • Episode 9 - "Det var harmløst i rigtig mange år"

  Ludomaniklinikkens psykolog Sofie Rosholm har i dette afsnit en samtale med en tidligere ludoman, som fortæller hvordan hans spillelidenskab opstod og udviklede sig gennem mange år. De kommer ind på hvilke konsekvenser det har haft for ham og hvordan han lærte at styre sin spilletrang.

 • Episode 8 - At være pårørende til en ludoman

  Psykologerne fra Ludomaniklinikken Mindwork, Christa Koll Thystrup, Sofie Rosholm og Kathrine Møller Andersen, fortæller i dette afsnit om, hvordan det er at være pårørende til en ludoman, og giver råd til at håndtere den situation, man står i, som pårørende.

Alle podcasts