Her i episode 3 taler Sofie Rosholm og Kathrine Møller Andersen fra Ludomaniklinikken Mindwork om hvilke indre situationer, der kan få en spiller til at spille for meget, og giver gode tips og tricks til hvad man kan gøre for at undgå det.
Hør podcast
Mere om dette afsnit
I denne episode fortsætter vi snakken om risikosituationer, men med henblik på indre risikosituationer:
Kedsomhed – dopamin
Føle sig stresset/urolig
Følelser som vrede, angst, tristhed eller ensomhed
Vi snakker om selvforstærkende risikofaktorer:
At man spiller for at slippe væk fra ubehagelige følelser
Frustration
Blive sur og ked af det, samtidig med at man har tabt en masse penge
Fejltanker
Hertil kommer vi ind på håndteringsstrategier til de forskellige risikosituationer
Have underholdningsremedier klar, lave to-do-liste
Mindfulnessøvelser
Søge hjælp hos andre; ringe til nogen, spørge om hjælp
Ludomaniklinikkens psykologer Christa Koll Thystrup og Sofie Rosholm taler i dette afsnit om hvordan man som voksen kan være påvirket af at være vokset op med en forælder der er ludoman. De kommer bl.a. ind på hvilke udfordringer man er i risiko for at have og hvad man kan gøre for at håndtere dem.
Ludomaniklinikkens psykologer Sofie Rosholm og Christa Koll Thystrup taler i dette afsnit om hvordan det påvirker børn at have forældre der er afhængige af pengespil. Hvad skal man holde øje med ift. sit barns trivsel, hvordan skal man tale med dem om forælderens ludomani og hvor meget skal de vide? Lyt med i dette afsnit og hør hvilke overvejelser Sofie og Christa gør sig og hvilke råd de kommer med.
I dette afsnit af Ludomaniklinikken taler vores psykolog Sofie Rosholm med seniorforsker og Ph.d. Lars Fynbo fra Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd (VIVE). Lars fortæller om hvad han og hans kolleger fandt frem til i deres forskningsprojekt, der handler om hvordan penge og gambling i højere og højere grad optager plads i de spil og online universer, som de danske unge bruger meget af deres tid på. Sofie og Lars kommer også ind på hvad man som forældre til en ung, der færdes på nettet, særligt skal være opmærksom på ift. at hjælpe den unge med at administrere gamblingens indtog. Du kan læse undersøgelsen, som Lars og hans kolleger har lavet samt se videoer der forklarer begreber som bl.a. skinbetting, lootboxes mm. her: https://www.vive.dk/da/udgivelser/gaming-og-gambling-blandt-boern-og-unge-i-danmark-16783/